Predstavnici Europske komisije predstavili su način pripreme, evaluacije, predloške, principe i kriterije, te usporedili novosti u programu Obzor Europe naspram programa Obzor 2020. Uslijedila je sekcija sa pitanjima i odgovorima, gdje je postavljeno više od 1000 pitanja sudionika vezanih uz dodatna pojašnjenja i slučajeve iz prakse.

U popodnevnom dijelu predstavljanja predstavnici Europske komisije predstavili su Model Grant Agremeent – priručnik za provođenje programa Obzor Europa kroz pojedine članke, izračune i novosti u odnosu na program Obzor 2020. Slijedila je sekcija gdje su sudionici također mogli postavljati pitanja vezana uz pojašnjenje Model Grant Agreeementa. Kroz ovaj dio dotaknute su mnoge korisne informacije o budućim webinarima, rokovima, obrascima, o čemu će informacije redovno biti dostupne na Funding & Tenders portalu programa Obzor Europa.

Snimke jutarnjeg i popodnevnog dijela predstavljanja te sekcije sa pitanjima i odgovorima, prezentacije, dokumenti i obrasci dostupni su ovdje.

" "