Svrha spomenutog Programa je privlačenje ulaganja u sustav znanosti, u gospodarstvo u Republici Hrvatskoj te prijenos znanja. Cilj Programa je poticanje zapošljavanja znanstvenika u ranoj fazi karijere te njihovo povezivanje i umrežavanja sa znanstvenicima u dijaspori. 

Natječajem Programa predviđeno je zapošljavanje najmanje dva mlada znanstvenika te je predviđena provedba u svim znanstvenim područjima do 31. prosinca 2022. godine. Jedan od najmanje dvojce mladih znanstvenika mora biti doktorand, dok ostali doktorandi ili poslijedoktorandi u ranoj fazi razvoja karijere. Financirati će se provođenje znanstvenog istraživanja, ukupan trošak plaća mladih znanstvenika te mobilnost i neizravni troškovi.

Natječaj se očekuje krajem tekuće 2018. godine. Rok prijave je dva mjeseca od otvaranja natječaja, dok je planirani početak provedbe projekata sredina 2019. godine.

Više informacija o samome programu, natječaju te ostale informacije možete pronaći na internetskim stranicama Hrvatske zaklade za znanost.