Glavni cilj projekta je razviti okruženje za unapređenje digitalne pismenosti u kontekstu digitalne transformacije u visokoškolskom obrazovanju, pridonijeti jačanju kapaciteta visokih učilišta u smislu digitalne pismenosti, olakšati pristup izvorima unapređenja digitalne pismenosti te time omogućiti unapređivanje digitalne pismenosti studenata .

U ovom izvještajnom razdoblju, počevši od 01.09.2019., napravljena je analiza potreba za digitalnim kompetencijama s aspekta nastavnika i studenata te glasnik i brošura projekta, a koji su dostupni i na web stranici projekta http://edigilit.eu/en/home-page-english/.

Ovom prilikom se tim projekta E-Digilit za UNIZG s voditeljicom izv. prof. Valentinom Kirinić te projektnim suradnicima iz inozemstva zahvaljuju svim studentima i nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu koji su izdvojili svoje vrijeme i trud sudjelovavši u ispunjavanju upitnika vezanih za analizu potreba za digitalnim kompetencijama i time doprinijeli razvoju kurikuluma za unapređenje digitalne pismenosti studenata.