Ovim natječajem predviđena je provedba znanstveno istraživačkih projekata u svim znanstvenim područjima. Trajanje projekata je maksimalno do 31. svibnja 2023. godine, dok je planirani početak provedbe projekata rujan ili listopad 2019. godine. Financirat će se provođenja znanstvenog istraživanja, ukupni trošak plaća mladih znanstvenika, mobilnost, nabava opreme i neizravni troškovi. Po projektu moraju se zaposliti najmanje dva mlada znanstvenika, od kojih jedan mora biti doktorand, a ostali doktorandi ili poslijedoktorandi u ranoj fazi razvoja karijere. Projekti trebaju započeti s provedbom najkasnije 3 mjeseca nakon primitka obavijesti o otvaranju pregovora o radnom i financijskom planu.

Proračun otvorenog natječaja je 42.500.000,00 kuna.

Prijava na natječaj moguća je isključivo putem EPP sustava (https://epp.hrzz.hr). Sustav će biti otvoren tijekom siječnja, a obavijest o otvaranju sustava bit će objavljena na stranicama HRZZ-a. Svi zainteresirani za prijavu projekata na ovaj natječaj mogu se registrirati u EPP sustav.

Natječaj i upute, prijavna dokumentacija, kao i izmjene u odnosu na objavu natječaja od 2. studenog 2018. godine te kriteriji za administrativni pregled i vrednovanje dostupni su OVDJE.