Događaj je okupio oko 50-ak sudionika, točnije istraživača, predstavnika visokih učilišta, instituta, istraživačkih centara i mnogih drugih znanstvenih organizacija. Tijekom događa predstavljena je Mreža za inovativno osposobljavanje (ITN) te su svim sudionicima i zainteresiranima za ovaj program pružene informacije i savjeti za pisanje projektnog prijedloga, provedbe projekta i najvažnijim odredbama konzorcijskog ugovora. Također, predstavljeni su i neki primjeri dobre prakse provedenih projekata. 

Informacije o natječaju za Mreže za inovativno osposobljavanje dostupne su na ovoj poveznici, a sam natječaj je otvoren do 15. sječnja 2019. godine.

Također, predstavljen je i natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE). Tijekom prezentacije natječaja, predavači su zainteresiranima pružili informacije o samom natječaju, savjete kako prijaviti projekt te kako isti kasnije provoditi. 

Natječaj je otovoren do 1. travnja 2019. godine, a više informacija o svemu dostupno je službenim stranicama Europske komisije.

Sve prezentacije i više informacija o održanom informativnom danu možete pronaći ovdje.