Projekt OOP4FUN održao partnerski sastanak remizirajući drugu godinu projekta

oop4FUN
Konzorcij OOP4FUN projekta okupio se u Pardubicama, Češkoj Republici, u četvrtak, 30.11.2023. i petak, 1.12.2023., kako bi sumirao drugu godinu projekta na ovom hibridno održanom transnacionalnom partnerskom sastanku. Cilj sastanka je bio pregledati i nastaviti trenutne, te dogovoriti buduće projektne aktivnosti, miljokaze, događaje i rezultate. Sastanak je održan na Sveučilištu Pardubice, Fakultetu elektrotehnike i informatike.

Partneri su održali radionicu sa prezentacijom i diskusijom vezanom uz 3. Projektni rezultat Developing of new syllabus for (teaching) programming. Također su donijeli zaključke vezane za projektne rezultate 1 Analysis of current state & identification of gaps in (teaching) programming i 2 Learning design with new core idea of (teaching) programming. Partneri su razgovarali o projektnom menadžmentu, budžetu i rokovima. Prezentacija i diskusija o zadacima partnera na projektnom rezultatu 4 Materials for teachers - transfer of experience for current and

future teachers + e-learning platform definirala je budući rad za 2024. godinu, kao i preostali projektni rezultat 5 Proposal of new syllabus for accreditation bodies in the secondary level.

Bio je organiziran i posjet u dvije gimnazije - Gymnasium Dašická i Gymnasium Pardubice, koja je i projektni partner.

Brojni događaji, od kojih događaj sa multiplicirajućim učinkom, aktivnost učenja i poučavanja te završna konferencija projekta uslijedit će u 2024. godini, koja će biti uzbudljiva i finalna godina projekta, budući da je završetak projekta planiran u rujnu 2024. godine.

S partnerske institucije Sveučilište u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike sastanku su prisustvovali voditelj projekta na FOI-u izv. prof. dr. sc. Zlatko Stapić i članica projektnog tima izv. prof. dr. sc. Dijana Plantak Vukovac.

Više o projektu na: https://oop4fun.eu/

OOP4FUN projekt sastanak u Paradubicama