Otvoreni natječaji iz Programa mobilnosti istraživača

Program mobilnosti istraživača
Otvorena su tri natječaja Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ), iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) za provedbu Programa mobilnosti istraživača, koji se provodi kroz tri potprograma: odlazna mobilnost asistenata, odlazna mobilnost viših asistenata i dolazna mobilnost viših asistenata.

Program mobilnosti ima za cilj unaprjeđenje istraživačko-razvojnih i inovacijskih kapaciteta mladih istraživača kroz podupiranje kratkoročnih usavršavanja i poticanje internacionalizacije asistenata, otvaranje mogućnosti za međunarodno iskustvo i stjecanje vještina u inozemnim istraživačko-razvojnim institucijama i privlačenje stranih mladih istraživača koji su stekli titulu doktora znanosti u Hrvatsku.

U okviru programa, otvorena su tri natječaja:

  • Odlazna mobilnost asistenata (MOBDOK-2023), čiji cilj je  pružiti priliku asistentima da posjete vrhunske istraživačko-razvojne institucije u inozemstvu kako bi uspostavili suradnju i stekli nove vještine potrebne za nastavak rada na svojim doktorskim disertacijama. Prvi natječajni ciklus zatvara se 20. lipnja 2023.
     
  • Odlazna mobilnost viših asistenata (MOBODL-2023-08), čiji cilj je olakšati odlaznu mobilnost talentiranih mladih istraživača u svrhu stjecanja i prijenosa novih znanja i metodologija, razvoja novih vještina i međunarodnog iskustva potrebnih za uspješnu znanstvenu karijeru ili karijeru u poslovnom sektoru. Rok za prijavu je 22. kolovoza 2023.
     
  • Dolazna mobilnost viših asistenata (MOBDOL-2023-08), podizanje konkurentnosti i poticanje internacionalizacije hrvatskog sustava istraživanja i razvoja, kroz privlačenje talentiranih mladih istraživača za uključivanje u hrvatski sustav istraživanja i razvoja. Rok za prijavu je 22. kolovoza 2023.

Detaljnije informacije o natječajima i natječajna dokumentacija, dostupni su na stranicama Hrvatske zaklade za znanost.