Na Maldivima održana završna konferencija projekta AMED

AMED project team
Od 16. do 19. svibnja 2022. održana je završna konferencija Erasmus+ projekta AMED (Advancing higher education in Maldives through E- learning Development) na Nacionalnom sveučilištu na Maldivima (MNU) uz sudjelovanje svih projektnih partnera i dionika projekta.

Projekt koji od siječnja 2019. godine koordinira Fakultet organizacije i informatike financira Europska komisija ukupnim iznosom od 720,592.00 eur.

Misija događaja bila je dvojaka - dati pregled svih provedenih aktivnosti i postignutih rezultata projekta te dati priliku okupljenoj međunarodnoj akademskoj zajednici da raspravi pitanja vezana za budući razvoj e-učenja na Maldivima.

Program završne konferencije uključivao je 2 okrugla stola s predstavnicima MNU-a i stručnjacima AMED projekta s Fakulteta organizacije i informatike (FOI - koordinator projekta), sveučilišta Open University of Catalonia (UOC, Španjolska) i iz Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNET), 8 prezentacija s različitih fakulteta maldivskog Sveučilišta, inauguraciju e-Studia i e-Facilitation soba koje su bile opremljene sredstvima projekta te 1 pozvano predavanje na temu strateškog planiranja prof. Nine Begičević Ređep i 8 izlaganja u tri paralelne sesije primjera najboljih praksi e-učenja iz partnerskih institucija.

Događaj je okupio i djelatnike MNU-a koji su bili aktivno uključeni u AMED program treninga kao i u pilotiranje AMED studijskog programa. Bila je to izvrsna prilika za dodjelu 90 certifikata i zahvalu na predanom radu i podršci AMED vizije modernog i održivog sustava e-učenja na Maldivima te za predstavljanje završne knjižica o projektu koja je dostupna za preuzimanje na stranicama projekta: https://amed-project.eu/en/final-conference

Projekt službeno završava 15. srpnja 2022. godine, a sve dodatne informacije dostupne su na službenoj stranici: https://amed-project.eu/en

Završna konferencija projekta AMED