Donesena Odluka o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije u području istraživanja, inovacija i svemira

MZO logo
Donesena je Odluka o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije u području istraživanja, inovacija i svemira.

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs donio je 17. svibnja 2021. godine Odluku o mjerama za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima Europske unije u području istraživanja, inovacija i svemira (Obzor Europa, Program za istraživanje i osposobljavanje Europske zajednice za atomsku energiju za razdoblje 2021. - 2025., Europski institut za inovacije i tehnologiju, Svemirski program Unije i natječaji Europske svemirske agencije).

Jedan od ciljeva ovih mjera koji nam je posebno bitan je osnaživanje ljudskih i operativnih kapaciteta projektnih ureda i ekvivalentnih organizacijskih jedinica na hrvatskim znanstvenim organizacijama.

Detalje možete pronaći na službenim stranicama MZO, gdje se nalazi i predmetna Odluka i Obrazac za prijavu aktivnosti prema Odluci.