Interreg Europe Policy Learning Platform organizira online tematsku radionicu s nazivom "Strategies for a competitive and sustainable tourism sector"

Interreg Europe

Interreg Europe logo

U utorak 21. rujna 2021. godine u organizaciji Interreg Europe Policy Learning Platform će održati tematsku radionicu s nazivom "Strategies for a competitive and sustainable tourism sector". Radionica traje od 14:00 do 17:00 (CEST).

Turizam je jedan od gospodarskih sektora koji je najteže pogođen krizom Covid-19 i zato je sada u samom središtu napora oporavka u mnogim regijama. Dok se Europa brzo kreće prema ponovnom otvaranju, a sigurna putovanja nastavljaju zahvaljujući suradnji s EU -om, krajnje je vrijeme da lokalni i regionalni kreatori politike ponovno razmisle o turizmu, napuste neodržive obrasce koji su vladali prije krize i omoguće sektoru da se oporavi konkurentno i način koji odgovara na zelene transformacije koje su pred nama.

Prisustvom na ovoj tematskoj radionici, otkrit ćete kako oblikovati uspješnu strategiju lokalnog razvoja turizma i vidjeti kako Interreg Europe može biti moćno oruđe za prijenos rješenja za poticanje održivog turizma temeljenog na valorizaciji prirodne i kulturne baštine. Imat ćete priliku uključiti se u interaktivnu raspravu o dobrim praksama u dvije paralelne radne skupine, prvu na temu „Zajednički programi robne marke i uključivanje više dionika“, drugu na temu „Razvoj novih zemljopisno raspoređenih i izvansezonskih turističkih ponuda“. Također ćete naučiti od Europske komisije kako će fondovi i politike EU podržati turizam u vašoj regiji kako bi ispunili prioritete European Green Deal-a i pokrenuli oporavak.

Po završetku radionice, od 17:00 do 17:45 (CEST) organizatori će biti dostupni za online policy helpdesk te pozivaju sve da podnesu svoje pisane zahtjeve za pomoć koristeći poveznicu.

Više informacija o radionici te agendi i registraciji možete pronaći ovdje