Natječaj za prijavu zajedničkih projekata u sklopu znanstveno-tehničke suradnje između Hrvatske i Austrije za 2024. - 2025.

CRO AUT
S ciljem intenziviranja međunarodne znanstvene suradnje obiju zemalja i poticanja mobilnosti znanstvenika u sklopu bilateralnih znanstvenoistraživačkih projekata Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Savezno ministarstvo obrazovanja, znanosti i istraživanja Republike Austrije zajednički provode i sufinanciraju program na temelju Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Austrijske savezne vlade o znanstveno-tehničkoj suradnji.
Rok je 26. svibnja 2023.

Na natječaj se mogu javiti kao voditelji projekta s hrvatske strane visokoškolski nastavnici izabrani u znanstveno-nastavno zvanje (najmanje docenta) te znanstvenici izabrani u znanstveno zvanje (najmanje suradnika), stalno zaposleni na hrvatskim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim institutima, a u sklopu ovoga programa moguća je potpora samo novim međunarodnim partnerstvima. Prijedlozi projekata koji predstavljaju nastavak suradnje s istim partnerima neće se uzeti u obzir ako su već dobili potporu u sklopu ovoga programa.

Preduvjet za prijavu je zajednički definiran znanstvenoistraživački projekt na kojemu namjeravaju surađivati znanstvenici obiju zemalja. Temeljno financiranje projekta suradnje mora biti osigurano na obje strane.

Prihvatljivi prijavitelj s hrvatske strane mora imati aktivan projekt (kao voditelj ili suradnik uz suglasnost voditelja) koji financira središnje nacionalno tijelo za financiranje znanstvenih projekata ili projekt financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova ili programa Europske unije ili projekt financiran iz sredstava matične ustanove.

Sve prijave moraju biti podnesene objema stranama, što znači da  hrvatski voditelj projekta prijavu podnosi Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, austrijski voditelj projekta prijavu podnosi Austrijskoj agenciji za međunarodnu suradnju u području obrazovanja i istraživanja.

Moguće je prijaviti projekte iz svih znanstvenih područja bez ograničenja.

Trajanje projekata: dvije godine (1. siječnja 2024. - 31. prosinca 2025.)

Datum do kojega se podnose prijave: 26. svibnja 2023. godine

Više informacija o financijskim odredbama, odabiru projekta i evaluacijskim kriterijima te izvješćivanju možete pronaći OVDJE

Podaci za kontakt u Hrvatskoj:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Samostalni sektor za koordinaciju europskih poslova i međunarodne suradnje

Marija Crnić

Donje Svetice 38

10 000 Zagreb

tel.: +385 (0)1 4594 353

e-pošta: marija.crnic@mzo.hr

web: mzo.gov.hr

Podaci za kontakt u Austriji:

OeAD - Austria’s Agency for Education and Internationalisation

Isabella Scheibelreiter

Ebendorferstraße 7

A-1010 Vienna

Tel.: +43 (0)1/ 53408-472

E-mail: wtz@oead.at

Web: www.oead.at/wtz