AI & Gaming EDIH: Održan sastanak sa predstavnicima FINA-e

edih fina vijest
U srijedu 29.5.2024. u prostorima Fakulteta organizacije i informatike, u okviru projekta AI & Gaming EDIH, održan je sastanak s predstavnicima Uprave i Odjela za transformaciju i podršku razvoju poslovanja FINA-e na temu transfera znanja i inovacija u području novih tehnologija.

U sklopu programa Digitalna Europa provodi se projekt AI & Gaming EDIH. Cilj projekta i uspostavljenog EDIH-a je pružati usluge u ključnim područjima programa Digitalna Europa 2021.-2027.: umjetnoj inteligenciji, kibernetičkoj sigurnosti i računarstvu visokih performansi. AI & Gaming EDIH temelji svoje djelovanje na umjetnoj inteligenciji s fokusom na razvoj videoigara i igrifikaciji te Blockchain i IoT (engl. Internet of Things) industriji. Glavni cilj projekta je poticanje digitalne transformacije i poboljšavanje digitalnih vještina malih i srednjih poduzeća, ali i javne uprave. Kroz projekt se vrši jačanje kapaciteta dobrog upravljanja, digitalne tranzicije i upravljanja ljudskim potencijalima.

Aktivnosti projektnog tima Fakulteta organizacije i informatike provode se u okviru Laboratorija za dizajn programskih sučelja, internetske servise i videoigre.

U kontekstu aktivnosti EDIH-a, voditelj projektnog tima na Fakultetu organizacije i informatike izv. prof. dr. sc. Mario Konecki predstavnicima Fina-e (g. Ivica Prekratić, gđa. Ana Fabis i gđa. Tina Šimunić) predstavio je program obrazovanja u području novih tehnologija (virtualna i proširena stvarnost, umjetna inteligencija, Blockchain i Internet stvari – IoT). Razgovaralo se o mogućnostima korištenja navedenih tehnologija u poslovanju, inovacijama i digitalnoj transformaciji. Istaknute su brojne prilike i mogućnosti korištenja spomenutih tehnologija u procesima automatizacije i optimizacije poslovnih procesa, a predstavljeno je i više programskih i obrazovnih proizvoda Laboratorija. 

Projektni asistent Jerry John Antolos izvjestio je o dosadašnjim rezultatima EDIH-a.

Uspostavljena je suradnja u području obrazovanja i transfera znanja o novim tehnologijama koja će se u prvom koraku realizirati u okviru EDIH-a kroz edukacijski program, a nakon toga planirani su daljnji razgovori i moguća suradnja u razvoju inovativnih poslovnih rješenja.

Vijest prenesena sa: https://www.foi.unizg.hr/hr/novosti/ai-gaming-edih-odrzan-sastanak-s-predstavnicima-fina-e