Informativni dan programa Obzor Europa na Fakultetu organizacije i informatike

horizon
Sveučilište u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike (FOI) zajedno s Agencijom za mobilnost i programe EU-a (AMPEU) te Ministarstvom znanosti i obrazovanja, organizira Informativni dan programa Obzor Europa, koji će se održati u srijedu, 15. svibnja 2024. godine na FOI-ju u Varaždinu s početkom u 10:00 sati (FOI 1, Pavlinska 2, dvorana 10).

Informativni dan namijenjen je nastavnicima i stručnom osoblju visokoškolskih ustanova, te svim drugim zainteresiranim (postojećim i potencijalnim) korisnicima programa Obzor Europa. Događaj je organiziran u okviru Dana međunarodne suradnje na FOI-ju, koji će se odvijati od 15. do 17. svibnja.

U prvom dijelu Informativnog dana bit će predstavljen nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU, osnovne karakteristike programa Obzor Europa te program širenja sudjelovanja i jačanje Europskog istraživačkog prostora (WIDENING).

U drugom dijelu Informativnog dana predstavit će se i pojedinačna područja programa Obzor Europa: Klaster 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvoKlaster 3 - Civilna sigurnost za društvo i Klaster 4 – Digitalizacija.

U nastavku će biti predstavljena znanstveno-stručna služba Europske komisije Zajednički istraživački centar (JRC) i  Europsko vijeće za inovacije (EIC) te Europski inovacijski ekosustavi u programu Obzor Europa.

Prijavnicu za sudjelovanje na Informativnom danu možete ispuniti na poveznici - OVDJE.