Poziv na online informativni dan: Europski istraživački prostor u kontekstu natječaja i povezanih inicijativa

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih organiziraju informativni dan programa Obzor Europa pod nazivom Europski istraživački prostor u kontekstu natječaja i povezanih inicijativa.

Informativni dan održati će se 2. srpnja 2024. s početkom u 9:00 putem MS Teams platforme. Predviđeno trajanje je do 12:00 sati. 

Cilj je informativnog dana pružiti najvažnije informacije o otvorenim natječajima iz područja Europskog istraživačkog prostora unutar tematskog područja Širenja sudjelovanja i Europskog istraživačkog prostora, s pozivima specificiranim u Obzor Europa WIDERA radnom programu za razdoblje 2023.-2025., s posebnim naglaskom na poziv Talent ecosystems for attractive early researcher careers – pilot HORIZON-WIDERA-2024-ERA-02-03. 

Informativni dan je prvenstveno namijenjen iskusnim prijaviteljima, no svakako je i koristan manje iskusnim prijaviteljima koji imaju cilj izgradnje svojih kapaciteta u području mobilnosti i planiranja karijernog razvoja mladih istraživača. 

Preliminarni program informativnog dana dostupan je na poveznici - OVDJE

Prijave su otvorene do 27. lipnja, a registracije su moguće na poveznici - OVDJE

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno.