Održan početni sastanak Erasmus+ projekta AI2SEP

ai2sep
U utorak i srijedu, odnosno 23. i 24. siječnja 2024. u Poljskoj kod vodećeg partnera University of Silesia, na njihovom kampusu u gradu Chorzów održan je početni sastanak Erasmus+ projekta AI2SEP.

Puni naziv projekta je “Developing Talents in Artificial Intelligence to Solve Disruptive Environmental Problems”. Vodeći partner na projektu je University of Silesia (Faculty of Science and Technology), dok su partneri na projektu redom University of Maribor (Faculty of Organizational Sciences), Pavol Jozef Šafárik University in Košice (Faculty of Science), Vilnius University (Faculty of Mathematics and Informatics) te Sveučilište u Zagrebu (Fakultet organizacije i informatike). 

Trajanje projekta je 36 mjeseci, odnosno planirani završetak projekta je do 30.9.2026. godine. Ukupni budžet projekta je 400.000,00 eura, od čega se na FOI odnosi 77.037,00 eura. 

Glavni cilj projekta je povećanje kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i pilot implementaciju u međunarodnom konzorciju partnera sa modulima umjetne inteligencije i strojnog učenja koji će ukupno imati 64 ECTS-a. 

Ispred UNIZG FOI na početnom sastanku su sudjelovali voditelj FOI tima prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, izv.prof.dr.sc. DIjana Oreški i Karlo Nadoveza, mag.oec. 

UNIZG FOI će biti voditelj aktivnosti za razvoj bloka naprednog modula AI/ML za IT studente. Dodatno, još će razviti dva didaktička modula te implementirati jedan razvojni projekt. Uz navedeno, FOI će i obnašati ulogu quality managera. 

1

2

3

 

4