Održana završna konferencija projekta Full STEAM Ahead

FSA Završna konferencija
U ponedjeljak 29.04.2024. je u II osnovnoj školi Varaždin, održana završna konferencija projekta Full STEAM Ahead! – Znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika u II. osnovnoj školi Varaždin na kojem je Fakultet organizacije i informatike jedan od partnera.

Voditelj projekta na SUZG FOI bio je prof. dr. sc. Markus Schatten, voditelj laboratorija za umjetnu inteligenciju SUZG FOI, a uz njega je na projektu sudjelovalo još 9 stručnjaka s Fakulteta koji su održali radionice s kognitivnim agentima za učenike, proveli niz radionica za nastavnike i stručne suradnike te sudjelovali u kreiranju novih kurikuluma.

Projekt je financiran u okviru poziva „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“. Projekt vrijedan gotovo 450.000,00 eura financiran je sredstvima Kraljevine Norveške, Islanda i Lihtenštajna.

Nositelj projekta bila je II osnovna škola Varaždin, a partneri su Sveučilište u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike (SUZG FOI) i NT Gruppen  AS iz Norveške.  Kroz dvogodišnji projekt, II osnovna škola Varaždin je prošla digitalnu transformaciju kroz STEAM koncept opremanjem 4 učionice i zvjezdarnice, obuhvatnom edukacijom učitelja, razvojem kurikuluma i aktivnosti za učenike. U predloženom projektu glavni cilj bio je poboljšanje STEM vještina učenika i učitelja u školi i to uvođenjem školskog okvira STEAM na svim razinama obrazovnog programa.

Više detalja o postignutim aktivnostima i rezultatima, dostupno je na mrežnim stranicama projekta.