Predstavljeni projekti i sponzori na konferenciji CECIIS 2023

CECIIS pitchevi 800x500
U okviru 34. međunarodne znanstvene konferencije Central European Conference on Information and Intelligent Systems - CECIIS 2023, održano je kratko predstavljanje međunarodnih projekata -„Project pitches“, uz koje su izlaganje imali i konzorcij Bloxberg te sponzori konferencije Oracle i Infodom.

Predstavljanje je održano u četvrtak, 21.09.2023., u okviru konferencije CECIIS 2023, koja se održala na Sveučilištu u Dubrovniku od 20. do 22. rujna 2023. godine, a organizator je Fakultet organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu (FOI). Predstavljanje projekata, odnosno „Project pitches“ dio je „Projektne oaze“ - izložbenog prostora u kojem su svi sudionici konferencije imali priliku diseminirati svoje projekte kroz prezentacije, postere, letke i ostale promo materijale. Cilj predstavljanja projekata kroz ove aktivnosti je umrežavanje međunarodnih institucija te poticanje na raspravu o sadašnjim i budućim projektnim idejama i suradnjama.

Predstavljanje je započelo s prezentacijom Friederike Kleinfercher iz međunarodnoga konzorcija istraživačke infrastrukture Bloxberg, koji se temelji na blockchain tehnologiji, a čiji je suosnivač i član FOI.

Uslijedilo je predstavljanje projekata čije pitcheve možete vidjeti u nastavku:

Po završetku prezentacija projekata, okupljeni sudionici su putem online forme glasali za najbolji „Project pitch“, koji je proglašen na zatvaranju konferencije u petak, 22.09.2023. Nagradu za najbolji pitch primila je Lucija Gosak s Medicinskog fakulteta, Sveučilišta Maribor na temu „Innovative educational technologies for the health and environment – TECHyE“.

Okupljeni sudionici su također imali priliku čuti predstavljanje Darka Jurekovića, Oracle Academy Program Managera, koji je naglasio važnost strateškog korištenja tehnologije radi unapređenja obrazovnih institucija i pružanja boljeg iskustva studentima i zaposlenima u sektoru visokog obrazovanja.

Predstavljanje sponzora je završilo javljanjem osnivača Infodoma, prof. dr. sc. Slavka Vidovića i člana Uprave Infodoma, Gorana Markovića, koji su održali prezentaciju o uloženim naporima između sveučilišnih istraživača i poslovnih stručnjaka, naglašavajući njihov zajednički doprinos razvoju složenih digitalnih platformi.

Više o projektnoj sekciji u okviru konferencije CECIIS 2023, dostupno je ovdje

Fotografije s predstavljanja projekata, dostupne su u nastavku.

 

CECIIS 2023_project pitches