Uspješno završen Erasmus+ projekt BEE with APEX!

BEE with APEX
S datumom 31. siječnja 2024. godine uspješno je završen Erasmus+ projekt BEE with APEX punog naziva Better Employability for Everyone with APEX.


Erasmus+ projekt BEE with APEX podržao je digitalnu transformaciju institucija visokog obrazovanja razvojem digitalne spremnosti, otpornosti te kapaciteta nastavnika i studenata. Aktivnosti projekta su dovele do modernizacije IT kurikuluma i tečajeva u područjima front i back-end dizajna aplikacija i baza podataka.  Projekt je započeo s aktivnostima početkom 2022. godine te je službeno završio 31. siječnja 2022. godine.

Ostvareni rezultati su:

 • e-knjiga o programiranju sa malo kodiranja ili bez kodiranja s APEX-om (dostupna na engleskom, slovenskom, slovačkom, njemačkom, grčkom, poljskom i hrvatskom jeziku),
 • napredni izvannastavni tečaj na razini prvostupnika s otvorenim pristupom o razvoju front i back-end  aplikacija i baza podataka s niskim kodom (predavanja, praktične vježbe, ocjenjivanja, ispiti i samostalno učenje za ukupni napor od 75 sati) u vrijednosti 3 ECTS-a,
 • kratki tečaj za samostalno učenje o razvoju s malo kodiranja ili bez kodiranja front-end i back-end aplikacija i baze podataka u vrijednosti 1 ECTS,
 • snimljeni webinari o trendovima u industriji i zapošljavanju,
 • studije slučaja izrađene zajedno s lokalnim malim i srednjim poduzećima o programiranju s malo kodiranja ili bez kodiranja.

Svi razvijeni materijali, odnosno e-knjiga na svim partnerskim jezicima, kao i napredni i kratki tečaj programiranja s malo koda ili bez koda, studije slučaja te webinari mogu se pronaći na poveznici – OVDJE.

Vodeći partner bio je Universty of Maribor, Faculty of organizational sciences iz Slovenije, a kao partneri su sudjelovali Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike, University of Žilina iz Slovačke, Johannes Kepler University iz Austrije, International Hellenic University iz Grčke te Kozminski University iz Poljske.

 Projektni tim partnera Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike je vodio prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, dok su članovi tima bili izv. prof. dr. sc. Dijana Oreški, izv. prof. dr. sc. Darko Andročec, Larisa Hrustek, mag.oec., Ana Kutnjak, mag. oec. i Karlo Nadoveza, mag.oec.

Ukupna vrijednost projekta je bila 268.362,00 eura, od čega je FOI udio iznosio 39.678,00 eura, a financiran je putem programa Erasmus+, KA220-HED – Cooperation partnership in higher education.

Vijesti o projektnim aktivnostima dostupne su niže:

 1. Održan početni sastanak Erasmus+ projekta BEE with APEX
 2. Održan partnerski sastanak Erasmus+ projekta BEE with APEX u Varaždinu
 3. Održan partnerski sastanak Erasmus+ projekta BEE with APEX u Linzu
 4. Održan multiplikator događaj na projektu BEE with APEX
 5. Održan projektni sastanak projekta BEE with APEX u gradu Serres u Grčkoj!
 6. Održan koordinacijski sastanak FOI BEE with APEX projektnog tima
 7. Održan multiplikator događaj Erasmus+ projekta BEE with APEX - "Low code i no-code razvoj sustava - LC/NC“
 8. Održan završni sastanak Erasmus+ projekta BEE with APEX u Žilini

 

1

2

3

4

5

6

7